Influenta altora

Toti ne traim viata sub anumite influente,depinzand de varsta.In primul stagiu de viata suntem sub influenta parintilor,care incearca intr-un mod protector sa ne impuna niste reguli care trebuie urmate si considera ei ca ne vor ajuta mai tarziu in viata.Faza a doua este faza in care elevi fiind suntem influentati de cercul de colegi,prieteni.Cat conteaza aceste influente pentru mai tarziu?Foarte mult.Un copil asupra caruia se revarsa o infuenta negativa inca de la o varsta frageda va trai cu ideea ca i se cuvine de drept sa se comporte asa si nu va mai considera ca face ceva rau.Si viceversa,o influenta buna intodeauna va duce la un stil de viata pozitiv.

Cat de influentabili suntem defapt?Depinde de la om la om,depinde de asemenea cat suntem dispusi sa ne lasam influentati , de cine si in ce imprejurimi.

Oricum ajunsi la o varsta la care distingem binele de rau,ar trebui sa distingem si influenta negativa de cea positiva,desi de multe ori dam gres pentru ca ne lasam inselati de aparente si condusi de sentimente nu de discernamant.

Iar toate acestea conduc la anumite consecinte si anume,dependenta mai mare de altii si stoparea propriilor reactii sub impulsul momentului,teama continua de a nu da gres,de a nu dezamagi si nesiguranta pe fortele proprii.

In concluzie influenta altor nu este neaparat buna si necesara nici chiar atunci cand este pozitiva. Influentabil conform dictionarului inseamna si moale,slab,fara idei proprii,adica o marioneta ghidata de altii .

Tot ce faci prin forte proprii iti va aduce o satisfactie mult mai mare decat ceva facut sub presiunea sau sub influenta altora….

So free your mind,body and soul and do what you WANT to do not what you are SUPPOSED to do!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: